10 tips om je huis verkoopklaar te maken

10 tips om je huis verkoopklaar te maken

Eindelijk dan mijn eerste blogpost. Maar dan beginnen we ook meteen goed met 10 basis tips om je huis verkoopklaar te maken.
Voor het verkopen van je huis is een goede presentatie belangrijker dan ooit. De meeste mensen zijn op zoek naar een licht huis met meer ruimte. Met onderstaande tips kun je dat bereiken.
  1. Ruim heel goed op en maak schoon. Spullen waar je anders misschien bij de verhuizing pas afscheid van zou nemen, kun je beter nu al wegdoen. Hoe voller het huis, hoe kleiner deze lijkt.
  2. Haal bij een bezichtiging persoonlijke spullen weg, zoals foto’s en (kinder)knutselwerkjes.
  3. Een gekleurde muur kan heel mooi zijn, maar maakt een ruimte vaak kleiner en donker. Schilder deze liever in een lichte teint.
  4. Hebben jouw kinderen veel speelgoed? Schaf een paar mooie grote opbergmanden aan of een klepbank met veel bergruimte. Sla het speelgoed, waar toch niet meer mee gespeeld wordt, tijdelijk elders op, of geef het weg aan een spelotheek of kringloopwinkel.
  5. Schuif gordijnen lekker open. Dit geldt ook voor vitrage en luxaflex. Je zult zien dat er meer licht in je huis is, dan je wellicht gewend bent.
  6. Lap de ramen. Potentiële kopers moeten wel alvast naar binnen kunnen gluren.
  7. Zorg dat de voortuin er verzorgd uitziet. Haal het onkruid weg en vervang die kliko naast de voordeur eens door een mooie bloeiende plant.
  8. Over de voordeur gesproken. Zit deze strak in de verf? Het is wel zo’n beetje het eerste wat mensen van de woning zien. Een likje verf kan wonderen doen.
  9. Geef de slaapkamers een hoteluitstraling door de bedden mooi op te maken. Ik ben zelf bijvoorbeeld geen fan van een opengeslagen dekbed.
  10. Tenslotte geef ook de badkamer een hoteluitstraling. Zorg daarom dat hier alle persoonlijke spullen worden opgeborgen, zoals tandenborstels en net gebruikte handdoeken.
Ik hoop dat deze tips helpen bij het beter presenteren van jou te koop staande woning. Meer tips nodig? Laat het me weten.
No Comments

Post a Comment