Hoe verkoop je een lege woning?

Hoe verkoop je een lege woning?

Tegenwoordig zetten steeds meer mensen eerst hun huis te koop, alvorens ze zelf een nieuw huis kopen. Maar nog steeds staan er ook nog lege woningen te koop. Doordat eigenaren noodgedwongen moesten verhuizen, toch wel een ander huis hebben gekocht of in het geval van een erfeniskwestie.
Lege woningen verkopen moeilijker. De sfeer is uit de woning en eventuele oneffenheden in de afwerking vallen veel meer op. De potentiële koper kan minder goed inschatten hoe het ingericht er uit kan zien. Het beste is om de woning in te richten. Daarmee geef je een huiselijk gevoel aan een ruimte die anders kaal zou zijn. Het inrichten van een lege woning hoeft niet duur te zijn, want er bestaan kartonnen meubels van CUBIQZ .
Wat is CUBIQZ ?
Het CUBIQZ  inrichtingsconcept bestaat uit modules van karton, voorzien van een cover met fotoprint of een op maat gemaakte stoffen hoes. In combinatie met stijlvolle accessoires, een prima budgetvriendelijke oplossing. Kopers krijgen zo een goed beeld van de mogelijkheden van de woning en dat verkoopt sneller.
Een voorbeeld uit de praktijk
In januari heb ik een woning ingericht met de decor meubels van CUBIQZ. De woning stond al 2 jaar te koop, maar ook leeg. Gedurende deze 2 jaar waren er nagenoeg geen bezichtigingen geweest . De eigenaresse heeft mij toen gevraagd mee te denken over een oplossing. De woonkamer en een slaapkamer heb ik voorzien van de decor meubels  van CUBIQZ aangevuld met sfeervolle accessoires. Ook de keuken en badkamer kregen meer sfeer door toevoeging van wat smaakvolle accessoires. Met de nieuwe inrichting, foto’s en een nieuwe melding op FUNDA was de woning binnen 6 weken verkocht. 
VOOR: Kaal, sfeerloos en al 2 jaar te koopNA: Met huiselijk gevoel binnen 6 weken verkocht

De reactie van de koper op de inrichting: “Complimenten voor de manier waarop het huis ingericht is. Dit is voor mij de reden geweest om toch te komen kijken naar het appartement. Ik kon mij zo goed een voorstelling maken van een indeling die ik voor ogen had.”
De kosten voor dit project bedroegen € 995,- incl. BTW.
Dit verhaal staat niet op zich. 75% van de projecten ingericht door casa&co. met de meubels van CUBIQZ in 2012 zijn binnen 6 weken verkocht.
In verband met de Open Huizen Dag heb ik samen met CUBIQZ een Aanbieding Open Huizen Dag.
Wat vinden jullie? Een goede oplossing voor lege woningen?
No Comments

Post a Comment