Foto’s liegen niet

Foto’s liegen niet

Foto’s liegen zeker niet, maar je kunt wel proberen het maximale uit een foto te halen. De afgelopen weken stonden veel fotopresentaties op het programma. Een veelgehoorde vraag is, wat moet ik vooraf doen. Tja, een opgeruimd en licht huis helpt bij een goede fotopresentatie. Het is voor de meeste mensen best wel even wat voorbereidend werk, maar dan behaal je wel het juiste resultaat. 

Hieronder geef ik graag wat tips ter voorbereiding van woningfotografie:
Ruim de woning op
Bij het maken van de fotopresentatie is een schone omgeving erg belangrijk. Zorg voor een stofvrije woning, vlekkeloze spiegels, glimmende badkamertegels, een schone keuken en gelapte ramen. Zet ook de kattenbak, krabpaal of de hondenmand uit het zicht. Verstop geen spullen op de zitting van een eettafelstoel. Op het eerste gezicht valt het niet op, maar op de foto zie je het mogelijk wel. 

Haal persoonlijke spullen uit het zicht
Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen kunnen afleiden op de foto. Om de beste fotopresentatie te kunnen maken raad ik aan persoonlijke spullen uit het zicht te halen.

Badkamer en keuken
Haal ook  persoonlijke items in de badkamer uit het zicht. Denk hierbij aan tandenborstels, luchtjes, natte handdoeken, douchespullen en badmatten. Wat betreft de keuken adviseer ik het aanrechtblad leeg te halen, keukengerei op te ruimen en de apparaten een ander plekje te geven.

Houd de vloerruimte leeg
Houd de vloerruimtes zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok. Dit komt heel rommelig over op de foto.

Repareer kleine gebreken
Gammele keukenkastjes, afbladderende verf en losliggende snoeren zijn allemaal voorbeelden van kleine gebreken die afleiden bij de fotopresentatie. Loop uw huis eens na voordat ik bij u langs kom en bekijk welke kleine gebreken u zelf kunt oplossen.

Creëer licht
Het licht van iedere kamer dient aan te zijn (zoals tafellampen, bedlampjes, leeslampen etc., maar plafonnières mogen uitblijven ) en de gordijnen of luxaflex mogen open. Het licht van buiten heeft een positief effect op warmte en kleur, welke een kijker zeer zal aanspreken. Check ook even alle lampen, doen ze het wel allemaal? 

Buiten
Vergeet ook de buitenkant van de woning niet. Zorg dat de tuin netjes is; het gras strak gemaaid, fleurige bloemen in de bakken en dat er gesnoeid is om ruimte en licht te creëren. Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar.

En nu? Aan de slag. Succes!

No Comments

Post a Comment