11 Last Minute Tips voor de Open Huizen Dag

Doe je zaterdag mee met de Landelijke Open Huizen Dag? Succes! Vorig jaar deden we zelf mee en mocht ik maar liefst 39 kijkers ontvangen. Eigenlijk gekkenwerk in je eentje, maar wel met resultaat. We verkochten ons huis aan nummer 39. Hopelijk wordt het voor jou net zo’n succes. Ik heb in elk geval mijn belangrijkste 11 Last Minute Tips voor je op een rij gezet. 
 1.  Allereerst zorg ervoor dat de voortuin er verzorgd uit ziet. Haal het onkruid weg. Vervang de kliko bij de voordeur door een mooie bloeiende plant.
 2. Zorg dat je de dag van tevoren de parkeerplek voor jouw woning hebt. Haal de auto pas weg net voordat het Open Huis begint. Potentiële kopers vinden zo eenvoudig een parkeerplek.
 3. Regel een oppasadres voor kinderen en dieren. Zo kun je kijkers de juiste aandacht geven.
 4. Ontvang kijkers met maximaal 2 personen. Niets zo vervelend als je als kijker het gevoel hebt te storen tijdens een gezellige visite.
 5. Wil je liever niet zelf het open huis verzorgen, weet dan dat de meeste vastgoedstylisten ook in te schakelen zijn als gastvrouw/heer voor een Open Huis.
 6. Schuif de gordijnen en vitrage flink open. Je zult zien dat er meer licht in de woning komt.
 7. Maak de woning schoon en ruim flink op. Te veel spullen? Tijdelijk kun je spullen opslaan in jouw auto, zoals bijvoorbeeld een kinderwagen die anders het gangpad zou versperren.
 8. Geef de slaapkamers een hoteluitstraling door de bedden mooi op te maken. Ik ben persoonlijk geen fan van een opengeslagen dekbed.
 9. Geef ook de badkamer een hoteluitstraling. Zorg daarom dat hier alle persoonlijke spullen worden opgeborgen, zoals tandenborstels en net gebruikte handdoeken.
 10. Haal persoonlijke spullen weg, zoals foto’s en (kinder)knutselwerkjes.
 11. Ontvang een potentiële koper hartelijk en bespreek direct of ze zelf willen rondkijken of dat je met ze meeloopt. Geef potentiële kopers altijd de gelegenheid om vrij rond te lopen.
En heb je iets meer tijd om je huis verkoopklaar te maken. Vraag dan hier mijn gratis ebook: “Maak je huis verkoopklaar” aan. 
 
Succes zaterdag!
No Comments

Post a Comment