10 vragen aan……Petra Barelds

10 vragen aan……Petra BareldsPetra leerde ik kennen tijdens een opleiding kleuradviseur, maar we zijn beiden ook lid van de beroepsvereniging, dus we komen elkaar ondanks de afstand toch nog wel eens tegen. ij is enthousiast, nuchter en maakt hele mooie foto’s. Ook aan haar stelde ik de 10 vragen. 

Grootste misverstand over vastgoedstyling?
Mensen denken vaak dat een vastgoedstylist handen vol geld kost. Maar met een goede presentatie, praktische tips en een doordachte indeling van je huis is je huis sneller verkocht en hoef je dus niet met verloop van tijd duizenden euro’s te zakken.

Licht aan of uit?
Altijd aandoen, om meer warmte en sfeer op de foto’s te laten zien, maar doe alleen de lampen aan die zacht licht geven of dimbaar zijn.

Meubels van karton of echt?
Het liefste neutrale meubelen, die voor een hele grote groep mensen aantrekkelijk eruit zien. De kartonnen meubelen zijn bijna niet van echt te onderscheiden, dus heel geschikt voor de styling van een (bijna) leeg huis.

Inspiratiebron?
Ik kijk heel veel plaatjes op Pinterest, tijdschriften en woonboeken. En met die beelden in m’n achterhoofd ga ik ter plekke aan de slag met de accessoires die er zijn. Dit houdt in dat ik vaak groepeer en spullen weg haal.

Leukste project?
Het leukste is om een huis te stylen en te fotograferen waar mooie details zichtbaar zijn. Ik moet mezelf dan echt een tijd geven anders blijf ik fotograferen. Ook huizen met buitenverlichting heb ik nu verschillende keren in de avond gefotografeerd wat hele mooie plaatjes oplevert.

Favoriete woonaccessoire?
Ik gebruik graag lichte kussens voor banken en stoelen. Donkere banken krijgen snel een frisse look daardoor.

Droomproject?
Ik zou heel graag huizen in het buitenland willen fotograferen. Op sites van huizenverhuur zie ik zoveel slechte foto’s voorbij komen. Daar is echt nog een slag te slaan. Misschien moet ik hier toch nog eens actie op ondernemen.

Verrassend inkoopadres voor woonaccessoires?
Leenbakker is het perfecte adres voor mooie accessoires die goed betaalbaar zijn.

Perfecte housewarminggift?
Een memobord van VT wonen voor in de gang, keuken of toilet met een leuke tekst of kaart erop geklemd.

Als je verkopers maar één tip mag geven, wat zou die dan zijn?

Ga eerst je hele huis ontdoen van alle spullen, kasten, meubels die je niet mee wil nemen naar je nieuwe huis. En schakel dan pas de fotograaf/stylist in die je huis op een mooie en realistische manier fotografeert.

Meer info over haar werk vind je op: www.pbinterieurstyling.nl/
 
Ben je vastgoedstylist en wil je ook meedoen aan deze blogserie? Stuur me even een mailtje

No Comments

Post a Comment