Title Image

Vastgoedstyling: 3 mythes ontkracht

Vastgoedstyling: 3 mythes ontkracht

Als ik, bijvoorbeeld op een verjaardag, vertel wat ik doe, hebben mensen daar allerlei ideeën over. Soms juist, maar vaker niet. Door televisieprogramma’s als Uitstel van Executie en de TV Makelaar is een beeld over vastgoedstyling ontstaan dat niet helemaal de juiste is.

Alle muren wit verven

“Als je je huis wilt verkopen, moet je alle muren wit schilderen.” Dit is niet waar. Oké, van een levensgrote spiderman op de muur, true story, word ik ook niet blij. Door alle wanden wit te schilderen lijkt een kamer groter, maar soms ook killer. Je wilt wel een sfeervolle woning verkopen. Een muur met een wat fellere kleur kan best, als de rest van de inrichting rustig is. Ook kan het juist mooi zijn om alle wanden in een lichte vergrijsde teint te schilderen.  Dat geeft de kamer sfeer en vaak juist meer rust.

Een volgeladen vrachtwagen komt voorrijden

Nee, ik kom niet met een vrachtwagen voorrijden om het hele interieur om te gooien zoals op tv. Die programma’s zijn gesponsord  en door het interieur helemaal om te gooien is het contrast maximaal. Mooie reclame voor zo’n bedrijf. Ik maak ook een huis verkoopklaar, maar dan met beperktere middelen. Meestal ga ik niet zo rigoureus te werk. Met goed opruimen, een goede indeling en mooie foto’s bereik je al heel veel effect.

En ja, als een woning leeg staat of heel gedateerd is ingericht, richt ik hem ook graag opnieuw in. Een ingerichte woning verkoopt nu eenmaal sneller dan een lege. Alleen doe ik dat meestal met decormeubels van karton van Cubiqz. Dat past gewoon in mijn auto en kan ik nog accessoires meenemen ook. Scheelt weer een vrachtwagen huren.

Vastgoedstyling is duur

Aangezien ik niet met die volgeladen vrachtwagen voor kom rijden, is je huis verkoopklaar laten maken, dus ook veel minder duur dan gedacht. Een fotostyling is er al voor € 250,-. Dat is dus 0,001% van de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nederland. Een minimale investering die je gemakkelijk terug verdient. Een woning die verkoopklaar is gemaakt verkoopt sneller en tegen een betere prijs.

Is jouw mening over vastgoedstyling bijgesteld?

 

No Comments

Post a Comment