Title Image

Kleurpsychologie: Lente

Kleurpsychologie: Lente

Ben jij nu ook zo benieuwd naar wat voor interieur nu daadwerkelijk bij jouw persoonlijkheid past. In de komende blogartikelen kan je lezen over de vier verschillende soorten karakters met de bijpassende interieur stylen. Deze vier karakters zijn gebaseerd op het boek The Little Book of Colour geschreven door Karen Haller en gebruik ik regelmatig in mijn adviezen als klanten bijna alles mooi vinden. Ik ga dan op zoek naar hun kernwaarden voor het nieuwe interieur en pas daar dan het kleurenschema op aan.

LENTE – SPEELS

In dit pallet zie je veel warme kleuren terug die erg helder en aanwezig zijn. Deze kleuren geven je een erg blij gevoel net als de lente. Bij dit pallet hoort een uitgaand en spontaan karakter met een kinderlijke manier van humor. Je bent erg vriendelijk en enthousiast ingesteld, hiernaast kunnen je emoties ook erg fragiel zijn en vind je het belangrijk om erbij te horen en om leuk gevonden te worden. Je bent erg gesteld op het buitenleven en om met vrienden te zijn, plannen spontaan maken met veel variatie erin.

De Flexa Kleur van het jaar 2023: Wild Wonder past goed in dit palet

In het interieur is natuurlijk daglicht erg belangrijk, denk aan grote ramen en een grote openslaande deur naar de tuin of het balkon. De meubels in het interieur zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, riet, vlechtwerk en licht hout. Je houdt van vergulde afwerkingen en messing, omdat dit het licht van buiten af goed reflecteert. De patronen vind je meestal terug op kussens of gordijnen, denk aan stippen en cirkels.

En nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig. Herken jij je hierin? Of ben je toch echt een zomer, herfst of winter type?