Title Image

FAQ

INTERIEURADVIES

Welk pakket past het beste bij mij?

Voor elke woonwens is er een passend pakket. Wil je dat ik meedenk over de opstelling van de meubels of alleen een kleur en behangadvies, dan is een interieuradvies aan huis erg geschikt. Ga je verhuizen of wil je graag een complete make-over, dan past een uitgebreider advies beter. Ik bespreek altijd telefonisch de wensen door en adviseer dan welk pakket het beste bij jullie woonwens past.

Werk je altijd met kleur?

Zeker niet! Als interieurstylist werk ik in verschillende stijlen. Zelf vind ik een combinatie van diverse stijlen en kleuren erg mooi en vind het leuk om dit te mogen toepassen. Natuurlijk past dit niet bij iedereen. Dat zou ook maar saai zijn. Ik houd rekening met jullie smaak en wensen.

Wanneer kun we jou het beste inschakelen?

Liefst zo vroeg mogelijk in het proces. Hoe eerder je een advies aanvraagt, hoe meer jullie nieuwe interieur vorm gaat krijgen en hoe meer alles op elkaar afgestemd wordt. Hierdoor ontstaat er eenheid en rust en kom je minder snel voor onprettige verrassingen te staan.

Waarom zou ik geen gebruik maken van gratis interieuradvies bij een woonwinkel?

Een woonwinkel is beperkt in het assortiment van de winkel. Mijn advies is onafhankelijk en ik adviseer in elke prijsklasse en stijl. Het advies is dus completer. Verder houd ik ook rekening met de meubels die er al zijn en kom ik persoonlijk bij jou thuis.

Werk je dan helemaal niet samen met woonwinkels en merken?

Natuurlijk heb ik in de loop van jaren veel bedrijven en mooie merken mogen leren kennen. Ik kan jou zeker adviseren waar het beste in te kopen. Daarnaast kan ik (tegen aantrekkelijke kortingen!) ook de inkoop voor jou verzorgen. Zo verdien je al snel een gedeelte van het advies weer terug.

VERKOOPSTYLING

Is verkoopstyling in de huidige markt nog wel nodig?

Een woning dat er erg aantrekkelijk uit ziet voor een groot publiek zal meer serieus geïnteresseerde potentiele kopers trekken en dat stuwt de uiteindelijke verkoopprijs op. Je haalt dus echt het maximale resultaat uit de verkoop. Of je nu in kopers of verkopersmarkt zit. Overigens staan momenteel de woningen al weer langer te koop.

Wat is het verschil tussen verkoopstyling en interieurstyling?

Bij verkoopstyling maak ik een huis aantrekkelijk voor zo’n groot mogelijk publiek. Immers meer serieus geïnteresseerde kijkers zorgt voor een zo’n hoog mogelijk bod. Bij interieurstyling adviseer ik juist om het huis zo persoonlijk mogelijk te maken. Houd je van een rode muur? Doen! Iets wat ik bij een verkoopstylingadvies niet zo snel zou adviseren. Dan kies ik eerder voor een lichte neutrale tint. 

Moet ik nu allemaal nieuwe meubels aanschaffen?

Meestal werk ik met de spullen die al aanwezig zijn in de woning. Vaker haal ik juist wat weg in plaats van dat ik wat toevoeg. Door een andere opstelling van de bestaande meubels en woonaccessoires kan een huis al veel ruimer en lichter ogen. Dat is precies waar de meeste kopers naar op zoek zijn.

Wanneer kies je voor meubelverhuur?

Een lege of een gedateerd ingerichte woning verkoopt minder goed. Kijkers kunnen een lege ruimte minder goed inschatten, het oogt kleiner. Eventuele oneffenheden vallen meer op en de sfeer ontbreekt dan doorgaans. Door de woning in te richten met meubels en woonaccessoires passend bij de doelgroep geef je elke ruimte een functie en sfeer. De potentiële koper ziet beter de mogelijkheden en zal sneller overgaan tot het doen van een goed bod.

Staat jouw vraag er niet bij?