4 tips voor het bezoeken van de vt wonen & designbeurs

Volgende week is hij er weer. De grootste woonbeurs van Nederland. Ga jij? Zo’n bezoek aan een beurs kan best overweldigend zijn, dus ik heb een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bereid je goed voor

Natuurlijk kun je gewoon gaan en je laten inspireren door wat je ziet. Echter wil je maximaal resultaat uit zo’n dag, dan kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Bekijk je eigen huis eens goed en zet op papier waar je behoefte aan hebt. Waar ben je blij mee? En wat zou je liever anders zien? Is dat aan meer kleur in huis? Een nieuwe vloer of juist meubels? Eenheid in huis? Er zijn zoveel verschillende woonwensen. Maak ook wat foto’s van jouw huis en neem een plattegrond mee. Dat praat net iets makkelijker.

Bekijk het programma

Er zijn op de beurs veel leuke lezingen en workshops te volgen. Voor een workshop moet je je meestal tijdig inschrijven. De ervaring leert dat die snel vol zitten en dat je te laat bent als je je nog wilt inschrijven op de beurs zelf. Zou toch jammer zijn. Verder kun je natuurlijk een afspraak inplannen met mij of een van mijn collega’s op het adviesplein van de beurs. Je krijgt dan 30 minuten advies van een stylist. Een stylist kijkt weer net even anders naar jouw huis en komt met verrassende ideeën over indeling, kleur of bijvoorbeeld verlichting. Het is maar 30 minuten, dus een hele verbouwing lukt niet, maar een vraag over verlichting of een goede indeling lukt doorgaans wel.

Sfeerbeeld vt Wonen en designbeurs

Maak foto’s

Maak lekker veel foto’s van stands en hoekjes waar je blij van wordt. Kijk ook naar de beursaankleding. Die wordt elk jaar door Marie Gon en haar team bedacht en gestyled. Ze kunnen hier vaak net iets heftiger gaan qua kleurgebruik en grootste gebaren. Dat kan een mooie inspiratiebron zijn voor jouw nieuwe interieur. Alle foto’s bij elkaar helpen om jouw eigen smaak te ontdekken. Vaak zit er wel een rode draad in de foto’s. En anders kan ik je daar zeker bij helpen.

Neem de tijd.

De beurs is groot en er is gewoon veel te zien. Denk aan de inspiratiehuizen en pleinen van de verschillende woonbladen, zoals Ariadne at home en natuurlijk ook VT wonen. Zeker als je inspiratie zoekt voor een nieuwe woning en verschillende standhouders wilt spreken over de mogelijkheden op gebied van keukens, vloeren en bijvoorbeeld haarden. Als je dan ook nog een workshop wil volgen, dan kun je je rustig een gehele dag vermaken. Vergeet ook niet de tijd te nemen voor een fijne lunch of koffie met een goede punt taart. Ook over de catering en de styling van de restaurants is goed nagedacht en dat maakt het in mijn ogen een dagje uit af

Ga je naar de vt wonen&designbeurs? Dan hoop ik dat je wat aan deze tips hebt gehad. Veel plezier!

No Comments

Post a Comment