Locatie, locatie: Rotterdam

Locatie, locatie: Rotterdam

Elke makelaar weet het. De locatie bepaalt of een pand gewild is of niet. Collega CRISP-lid, Patrick Kooiman, van Interiorator had gisteren wel een heel bijzondere CRISP-tafel georganiseerd en liet ons zien wat Rotterdam de afgelopen jaren heeft gedaan om van niets naar iets inspirerends te gaan. Het weer was natuurlijk top en dan met 30 stylisten me laten inspireren en genieten van heerlijk eten. Een hele mooie zaterdagmiddag besteding.
We begonnen de middag bij het Schieblockcafe bij DakAkker. Het Schieblock stond op het punt om gesloopt te worden, maar door de crisis is dit niet door gedaan. Nu zijn er in het pand allerlei creatievelingen gevestigd en op het dak wordt er groente verbouwd en is een restaurant gevestigd. Heel bijzonder een tuin op het dak omringd met de skyline van Rotterdam. Heel heerlijk eten op een unieke plek. 

Na de lunch hebben we de niet standaard straten bewandeld. Zoals de West-kruiskade. Een paar jaar geleden niet een plek waar je voor je lol op zaterdagmiddag zou rondlopen. Nu, na jaren intensieve samenwerking door Alliantie West-Kruiskade en flinke investeringen is de straat veel aantrekkelijker. Het is een winkelstraat met een zeer internationaal karakter. Grote diversiteit, bestaande ondernemers hebben hun panden aangepakt en nieuwe ondernemers zijn gekomen. Een mooie afwisseling. Zo bezochten we het zesde geluk. Twee voormalige ingenieurs die nu iets heel anders doen. Hier kun je terecht voor theeceremonies, chocoladeworkshops en catering.

Ook erg leuk vond ik Stek. Een tuincentrum in de stad. 6 ondernemers, allemaal gek van tuinieren zijn van mening dat er meer getuinierd moet worden in de stad en delen een werkplek en runnen samen de winkel.

Fotografie: casa&co. (met Iphone)

No Comments

Post a Comment