Title Image

De waarheid over het toepassen van vastgoedstyling nu de crisis op de huizenmarkt voorbij is

De waarheid over het toepassen van vastgoedstyling nu de crisis op de huizenmarkt voorbij is

Vastgoedstyling, dat is toch niet meer nodig. Huizen gaan toch weer als warme broodjes? Waarom zou je nog investeren als je huis toch wel verkocht wordt? Zo maar een paar kreten die ik om me heen hoor.

Ja, het gaat weer lekker in de huizenmarkt. Woningen worden sneller verkocht en steeds vaker ook nog eens boven de vraagprijs. Waarom zou je dan nog de moeite doen om tijd en geld te investeren in een woning. Dat doe je toch liever in de volgende woning?

En toch heeft vastgoedstyling nog steeds zin. Sterker nog, de kleine investering verdien je makkelijk in veelvoud terug.

De vraag naar aantrekkelijke instap klare huizen is groot. Op sommige plekken, en zeker niet alleen in Amsterdam, is de koper bang om achter het net te vissen. Mensen zijn weer gretig. Hoe beter je huis eruit ziet hoe aantrekkelijker voor een groot publiek. Op het moment dat er meerdere geïnteresseerden zijn zal dat zeker de prijs opdrijven en daar pluk je als verkoper toch maar mooi de vruchten van. De extra opbrengsten kun je in de volgende woning stoppen. Een eenvoudigere manier om geld te verdienen kan ik niet bedenken.

Als verkoper kun je hier op inspelen. Toon je huis op zijn voordeligst. Laat de mogelijkheden zien. En ja, door goed op te ruimen en elke kamer een functie te geven kom je al een heel eind. Echter zelf woon je al zo lang in de woning, dat eventuele oneffenheden je misschien niet meer opvallen. Een vastgoedstylist kan je dan juist helpen bij een logische indeling en een frisse blik. Zodat jouw huis er echt uit springt.

Helaas zijn er ook nog steeds huizen die al jaren te koop staan. Bijna elke makelaar heeft wel één of twee van zulke huizen in zijn portefeuille. Waarschijnlijk weet je zo ook wel over welke woningen ik het, bij jou in de buurt, heb. Deze woningen zijn vaak te duur geprijsd, zeer gedateerd of staan leeg. De potentiële koper ziet een hoop werk of begrijpt niet hoe hij deze ruimtes nu het beste kan gebruiken. Juist door de mogelijkheden te laten zien door middel van het inrichten van de woning, kun je het potentieel van de woning laten zien. Een investering in styling is in deze gevallen het verschil tussen niet of wel verkopen. En wat mij betreft een must. Je zult begrijpen, dit vind ik misschien wel de leukste klussen. Van een niet zo aantrekkelijke of lege woning een heel gewild huis maken.

Wat vind jij: Is vastgoedstyling ook nodig in de huidige markt?

Tags:
No Comments

Post a Comment