Title Image

3 redenen waarom je een lege woning beter kunt inrichten voor de verkoop

3 redenen waarom je een lege woning beter kunt inrichten voor de verkoop

Niet ingerichte woningen verkopen minder snel. Waarom, hoor ik je denken. Een leeg huis is toch een mooi leeg canvas?

De ruimte is minder goed in te schatten

Mensen kunnen een ruimte minder goed inschatten als deze leeg is. Past er nu wel of geen bed in die smalle kamer? Gaat mijn bank wel passen? En hoe ga ik deze ruimte nu handig inrichten? Lege ruimtes ogen ook nog eens kleiner. Door de woning in te richten laat je juist de mogelijkheden van elke kamer zien.

Oneffenheden vallen op

Mocht de woning niet perfect opgeknapt zijn, dan vallen eventuele oneffenheden veel meer op. Denk aan een kleine beschadiging op de muur, een stopcontact op een vreemde plek of een afdruk van een kast. Natuurlijk kun je deze oneffenheden allemaal wegwerken door bijvoorbeeld alle muren opnieuw te stuken en te schilderen, maar de praktijk leert dat de meeste verkopers dergelijke grote klussen niet meer willen oppakken.  Een woning inrichten gaat dan eenvoudiger. En ja, ook dan moet ik mensen soms adviseren om toch te gaan schilderen, omdat de kleur op de wand te aanwezig of te donker is.

Sfeer ontbreekt

Een huis kopen blijft een gevoelsding. Naast dat het huis op de juiste locatie moet staan, moet het huis ook goed voelen. Het moet passen bij de levensstijl die de aspirant koper voor ogen heeft. Door de woning in te richten en er een bepaalde sfeer neer te zetten, spreek je het gevoel van de aspirant koper aan. Dat verkoopt!

Met een inrichting, zoals hieronder, van decormeubels van Cubiqz beleef je de ruimte totaal anders.

Benieuwd naar jouw mening. Wel of niet inrichten?

 

No Comments

Post a Comment